Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Mit kell tudni a közhiteles cégkivonatokról?

1712 Mit kell tudni a közhiteles cégkivonatokról?

Mit kell tudni a közhiteles cégkivonatokról?

A közhiteles cégkivonat a hitelesített dokumentumok legmagasabb szintje. Ennek megfelelően az összes céges ügyintézés során biztonsággal támaszkodhatunk rá. Mit tartalmaz egy ilyen közhiteles cégkivonat? Milyen esetekben tudjuk használni? Milyen szerv által hitelesített és milyen információkat támaszt alá a tartalma? Mostani írásunk ezekre a kérdésekre ad választ.

Mikor van szükségünk közhiteles cégkivonatra?

Vállalkozóként számos esetben lehet szükségünk a saját, vagy akár egy másik cég aktuális állapotát igazoló hitelesített cégkivonatra. Ilyenek például, ha céges bankszámlát szeretnénk nyitni, hitelt szeretnénk felvenni a vállalkozásunk számára, céges autót szeretnénk vásárolni, vagy éppen eladni.

Emellett akár abban az esetben is hasznos lehet egy másik cégről lekért hivatalos cégkivonat, ha például egy leendőbeli partnerünk helyzetéről szeretnénk többet megtudni ahhoz, hogy magabiztosabb döntést tudjunk hozni az együttműködésről.

Hiteles és aktuális adatokat mutató cégkivonat

Nagyon fontos, hogy mindig a megfelelő forrásból szerezzük be hiteles cégkivonatunkat. Amennyiben ugyanis nem hiteles és nem aktuális adatbázisból származó dokumentumot kapunk, azt a legnagyobb valószínűséggel nem fogjuk tudni felhasználni az ügyintézés során.

Sajnos ma már számos olyan (ingyenes) online forrás áll a rendelkezésünkre cégkivonat igénylése során, amik NEM aktuális adatokat tartalmazó adatbázisra építenek, így NEM tudjuk a tőlük kapott cégkivonatunkat használni az ügyintézés során.

Nagyon fontos figyelembe venni, hogy hivatalosan az Igazságügyi Minisztérium Cégnyilvántartási és Céginformációs Szolgálata által hitelesített cégkivonatokat tudjuk csak és kizárólag használni közhiteles cégkivonatként.

Az általunk kiállított cégkivonatok mindegyike hiteles és aktuális adatokat felhasználó adatbázisokon alapszik, hitelességüket pedig a fent említett szervezet biztosítja.

Milyen információkat tartalmaz a közhiteles cégkivonat?

Ha röviden szeretnénk megválaszolni a kérdést, akkor azt mondanánk, hogy minden olyan fontos információt tartalmaz egy adott cég jelenlegi, aktuális helyzetéről, ami fontos lehet egy céges ügyintézéshez. Minden olyan információt megtalálhatunk tehát a közhiteles cégkivonatunkban, ami – amellett, hogy a cégünk alap adatait, elérhetőségeit is tartalmazza - igazolja azt, hogy vállalkozásunk stabil lábakon áll és megbízható partner / ügyfél lehet más cégek, magánszemélyek, bankok és/vagy hitelintézetek számára.

A közhiteles cégkivonat tehát az alábbi információkat mindenképp tartalmazza:

Cég általános információi

  • Cégjegyzékszám
  • Cégnév
  • Székhely
  • Telephely
  • Fióktelep
  • Főtevékenység
  • Jegyzett tőke
  • Adószám
  • Státusza

Bejegyzés dátuma

Cégforma

Rövidített cégnév (bejegyzés dátumával)

Létesítő okirat kelte módosításainak dátumai

Jegyzett tőke megoszlása (pénz és nem pénzbeli)

Képviselet módja

Képviseletre jogosul(tak) adatai

Könyvvizsgáló(k) adatai

Cég statisztikai számjele

Cég pénzforgalmi jelzőszáma

Tag(ok) adatai

Ha bármilyen további kérdése merülne fel online cégkivonat igénylésével kapcsolatban, csak keressen bennünket bátran, szívesen segítünk!