Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

A leggyakoribb kérdések az online cégkivonat igénylésről

2968 A leggyakoribb kérdések az online cégkivonat igénylésről

A cégkivonatokkal kapcsolatban számos kérdés felmerülhet, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen forrásból, milyen úton és milyen típusú cégkivonatot igényel céges ügyei intézéséhez.

Ahhoz, hogy a lehető legnagyobb segítséget nyújthassuk az önhöz hasonló cégvezetőknek, most egy oldalra gyűjtöttük össze a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a cégkivonat igényléssel kapcsolatban:

Miért és mikor van szükségünk cégkivonatra?

Ha nagyon röviden szeretnénk megfogalmazni a választ a kérdésre, akkor azt mondanánk, hogy cégkivonatra azért és olyan esetekben van szükségünk, amikor egy adott cégről (akár a sajátunkról) hivatalos, aktuális és 100% megbízható információkat szeretnénk szerezni.

Ennek megfelelően, ha például céges bankszámlát szeretnénk nyitni, a banknak szüksége lesz a hitelesített cégkivonatunkra, hogy megbizonyodhasson arról, hogy megbízható partnerei leszünk-e, vagy kockázatot jelentünk a számára.

Van a cégkivonatokra vonatkozó jogerős törvény?

Igen, van. A 2006. évi A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és végelszámolásról V. törvény II. fejezetének 2. pont. 12. § (1). mondja ki, hogy a cégkivonat egy olyan okirattá alakított cégirat, mely a cégjegyzék fennálló adatait hivatott hitelesen tanusítani.

Milyen adatokat tartalmaz egy cégkivonat?

Az eddigieknek megfelelően egy hiteles cégkivonat tehát minden olyan fontos információt és adatot tartalmaz, ami a szóban forgó céggel kapcsolatos. Alapesetben a következőket tartalmazza: cégnév, székhely és telephely, cégjegyzékszám, adószám, tevékenységi körök, a jegyzett tőke összege, a cégjegyzésre jogosultak, tulajdonosok, a cég bankszámlaszáma, hivatalos elérhetőségei, valamint aktuális és megbízható információk arról, hogy a szóban forgó cég jelenleg felszámolás vagy végelszámolási eljárás alatt áll-e.

Fontos, hogy ezen információk a jelenlegi, aktuális, tehát a lekérés pillanatában hatályos információkat tartalmazza.

Biztonságos online cégkivonatot igényelni?

Igen, amennyiben megbízható oldalakon teszi ezt. Nagyon fontos, hogy már több éve a piacon lévő, leinformálható és megbízható cég segítségét kérje hitelesített cégkivonatának igényléséhez. Sajnos nagyon sok cég nem aktuális adatokra alapozva készít cégkivonatokat, így az általuk átadott dokumentumokat nem fogja tudni ténylegesen felhasználni céges ügyeinek intézéséhez és üzleti döntéseinek meghozatalához.

Mire figyeljek, amikor online igényelem a cégkivonatom?

Általában két fontos dologra érdemes mindenképp odafigyelni: aktuális, a jelenlegi helyzetet igazoló adatokat kaptunk-e, illetve, amennyiben szükséges, közhiteles (jegyző által hitelesített) dokumentumot szereztünk-e be.

Hogyan tudok fizetni a cégkivonatom igényléséért?

Hiteles cégkivonatát online bankkártyás fizetéssel és átutalással tudja kifizetni.

Mikor és hogyan kapom meg a cégkivonatom?

Elektronikus formában akár a fizetés beérkezése után azonnal, míg postai úton a rendelés napján (hétfőtől-csütörtök délig leadott rendelését) fel is adjuk futárszolgálattal, vagy postai úton. Bankkártyás fizetés nagy előnye, hogy sikeres fizetés után azonnal letöltheti elektronikus cégkivonatát.

Mi a különbség a közhiteles és az elektronikus cégkivonat között?

A közhiteles dokumentumokra akkor van szükség, amikor például egy pályázati ügyintézéshez kérik, papír alapú dokumentum, ugyanakkor az elektronikus cégkivonattal ellentétben ezt mindenhol el kell fogadniuk. A közhiteles cégkivonat minden esetben nyomtatott formátumúak és a Cégbíróság pecsétjével vannak ellátva.

Egy üzleti partneremről is kérhetek információkat?

Természetesen, sőt! Egy nagyobb üzleti döntés előtt mindenképp érdemes lekérni a leendő partnerünk hiteles és aktuális adatokat mutató cégkivonatát, hiszen ezáltal pontosabb képet kaphatunk az adott partnerről. Megtudhatjuk, mennyire stabil lábakon áll, mennyire megbízható és ezek mellett el is kerülhetünk egy esetleges „süllyedő hajóra lépést”.

Kérdése van az cégkivonat igényléssel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése merülne fel a cégkivonat típusaival, használatával és igényléssel kapcsolatban, akkor kérjük jelezze nekünk! Kollégáink szívesen állnak a rendelkezésére.