Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Elektronikus cégkivonat vagy közhiteles cégkivonatra van szükségem?

1501 Elektronikus cégkivonat vagy közhiteles cégkivonatra van szükségem?

Egy fontos kérdés eldöntésében kívánunk most segíteni. Nem egyszer érkezik hozzánk a kérdés, hogy bizonyos feladatok elvégzéséhez elegendő-e az elektronikus cégdokuemntum avagy a papír alapú kivonat megkérése szükséges. Korábbi cikkeinkben már megemlítettük, hogy az elvégzendő feladatoknál mely alapú és formátumú kivonatot preferálja az ügyintéző szervezet. Ez azonban a munkavégzési hely folyamatától eltérhet bizonyos mértékben, de van, ahol szigorú törvények szabályozzák a közhiteles cégkivonat használatát.

Mit is jelent a közhiteles cégkivonat?

A közhiteles cégkivonat, adatszolgáltatási feladatát tekintve ugyanazt a funkciót látja el, amit a hagyományos, letölthető elektronikus cégkivonat. Fontos tudni azonban, hogy ez kizárólag olyan közokirat lehet, amelyet a cégbíróság, közigazgatási szerv vagy hatóság állít ki, a saját ügykörén belül. A közhiteles cégkivonat minden adata valós, az abban meghatározott intézkedés vagy határozat bizonyított.

Hol használjuk a közhiteles cégkivonatot?

Ez a papír alapú dokumentum, a hitelességi szintjét tekintve a legmagasabb, minden helyen elfogadják.

Amennyiben hatósági ügyintézés során kérik Öntől cégkivonat bemutatását, ott minden esetben kérje ki a papír alapú közhiteles cégkivonatot. Ezt megteheti gyorsan és egyszerűen weboldalunkon. Fizethet átutalással vagy bankkártyával. Ezekben az esetekben lehetőség nyílik arra is, hogy a fizetés után akár 24 órán belül Önnél legyen a papír alapú közhiteles cégkivonat, vagy ha sürgősen szüksége van rá futárszolgálattal is küldhetkük

A korábban említett weboldalakon elérhető szolgáltatások sokrétűek, ezért a közhiteles cégkivonat a magyar mellett, angol és német nyelveken is elérhetők.

A közhiteles cégkivonat mellett megjelent a cégkivonatok egy új típusa, melynek neve: e-hiteles cégkivonat. Ez az alapvető adatokat tartalmazó cégkivonat és a közhiteles cégkivonat között helyezkedik el. Az e-hiteles cégkivonat egy digitálisan aláírt (időbélyeggel ellátott), hitelesített közokirat. A kereskedelmi bankok legnagyobb része elfogadja ezt az elektronikus dokumentációt a céges bankszámla megnyitásához és az ügyintézéshez is. Es3 formátumban érhető el.

Papír alapú közhiteles dokumentumnak számít még a közhiteles cégtörténet, vagy az apostille cégkivonat is. Bármilyen kérdése van, keresse ügyfélszolgálatunkat!