Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Hiteles cégkivonat letöltés ügyintézésekhez

3085 Hiteles cégkivonat letöltés ügyintézésekhez

Egy új cég, vállalkozás indulásakor számos dologgal érdemes tisztában lennünk ahhoz, hogy gyorsan, könnyedén és eredményesen tudjunk céges ügyeket intézni. Az egyik ilyen elengedhetetlen információ a cégkivonat, hiteles cégkivonat, elektronikus cégkivonat igénylése és az ehhez szükséges információk elsajátítása.

Mi is az a cégkivonat?

A cégkivonatok a cégbíróság által vezetett hivatalos cégjegyzékben szereplő, egy adott cégre vonatkozó aktuális, megbízható adatokat mutató dokumentumok.

A rajtuk szereplő információknak (céges adatok, pénzügyi adatok, elérhetőségek, valamint, hogy van-e bármilyen büntetés, végelszámolás a cég ellen) köszönhetően a cégkivonatok tökéletesen megfelelnek ahhoz, hogy az adott cég megbízhatónak számít-e egy esetleges jövőbeni együttműködéshez vagy sem.

A különféle hitelintézetek, bankok számára is pontos információkkal tudnak szolgálni a hitelt igénylő, vagy céges bankszámla nyitás előtt álló vállalkozással kapcsolatban.

Sőt, akár kisebb ügyek esetében, például METRO kártya igényléshez, céges autó műszaki vizsgáztatásához is szükségünk lehet hiteles cégkivonatunkra.

Elektronikuscégkivonat , nyomtatott, közhiteles cégkivonat

A cégkivonatoknak több fajtája és formája is létezik: van elektronikus és nyomtatott közhiteles formája is. Mindegyiket lehet kényelmesen, otthonról vagy az irodából, sorban állás nélkül igényelni. Minden esetben érdemes utána néznie, hogy az adott ügyintézéshez a bankok, intézmények milyen cégkivonat típust várnak el öntől és az alapján választania az igénylésnél. Amennyiben külföldi ügyintézéshez kérik Öntől a cégkivonatot, mindenképp tájékozódjanak szükséges-e ellátni apostille felülhitelesítéssel. Természetesen ilyen cégkivonatot is tudnak rajtunk keresztül igényelni angol, német, és francia nyelven is.

Mi az, ami nem cégkivonat?

A cégkivonat mellett gyakran találkozhat a cégmásolat, cégbizonyítvány, névjegy, cégnév lista, cégirat és cégbeszámoló kifejezésekkel is. Mindegyik más és más információt tartalmaz egy adott cégről, így más és más célokra szokás használni őket. Vegyük is sorba, melyik dokumentum, milyen információt tartalmat:

  • Cégmásolat, cégtörténet: egy adott cég cégjegyzékében szereplő minden hatályos és törölt (!) adatát tartalmazza

  • Cégkivonat: egy adott cég cégjegyzékében szereplő minden érvényes, aktuális és hatályos adatát tartalmazza, valamint szerepelteti, ha bármilyen büntetés, végrehajtási eljárás, vagy adótartozás ténye áll fenn

  • Cégbizonyítvány: egy adott cég cégjegyzékében szereplő egyes adatait és információit hivatott hitelesíteni, alátámasztani

  • Névjegy: egy adott cég cégjegyzékében szereplő adatok közül az alábbiakat tartalmazza: a cég neve, székhelye, statisztikai számjele, adószáma és pénzforgalmi jelzőszáma

  • Cégnév lista: az adott cégnév - új cég bejegyzése esetén kérdés - szerepel-e már a cégnyilvántartásban, illetve, hogy az elnevezés névfoglalás alatt áll-e

  • Beszámoló: céginformáció kérhető a számviteli törvény szerinti beszámoló egészéről, vagy annak részeiről (mérleg, eredménykimutatás, kiegészítő melléklet)

Amennyiben ön is hiteles cégkivonat igénylés előtt áll, nagyon fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a cég / online felület, ahonnan ezt a dokumentumot igényelni szeretné maximálisan megbízható és aktuális, friss adatbázist használ. Ellenkező esetben sajnos olyan dokumentumért fizethet, amit később nem fog tudni használni a céges ügyintézés során.

Kérdése van? Szívesen segítünk!

Ha bármilyen kérdése merülne fel cégkivonatának online igénylésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal e-mailben vagy telefonon!